El Clasico
525

Sjajni Rakitić odlučio derbi: Barcelona i drugi put u četiri dana savladala Real u Madridu

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone slavili su drugi put u četiri dana protiv Real Madrida u gostima. Nakon pobjede 3:0 u Kupu kralja, večeras je na stadionu "Santiago Bernabeu" Barca slavila u La Ligi rezultatom 1:0.

U 19. minuti Barca je prvi put zaprijetila kada je Lionel Messi izašao sam pred Thibauta Courtoisa, pokušao je potkopati loptu preko njega, ali je bio neprecizan.

Sličnu akciju u 27. minuti pogotkom je krunisao Ivan Rakitić. Sjajni Hrvat je na centru dodao loptu Sergiju Robertu koji ga je gurnuo u šansu, a Rakitić je uradio istu stvar kao Messi ali je bio precizniji i lopta je završila u golu za 1:0.

Igrači Reala su pokušavali stići do izjednačenja, ali šutevi igrača Kraljeva su završavali većinom pored gola.

U 39. minuti i Luis Suarez je imao dobru priliku, ali njegov udarac lijevom nogom sa ivice kaznenog prostora brani Courtois.

U samom finišu susreta desio se incident kada je Sergio Ramos namjerno rukom udario Messija u lice i raskrvario mu usnu, ali je prošao i bez prekršaja.

Barca je do drugog pogotka mogla stići u 70. minuti, no Ousmane Dembele je bio sebičan, nije htio dodati loptu Suarezu već je sam odlučio završiti akciju, no nije bio precizan.

Marc-Andre ter Stegen je bio besposlen skoro čitav susret, a jedne od rijetkih intervencija imao je u samom finišu kada je lagano uhvatio šuteve Karima Benzeme i Raphaela Varanea.