Goal.com
206

VIDEO / Sjajni Misimović je postigao najbolji gol ove sedmice

Totalsport
Bosanskohercegovački 30-godišnji reprezentativac Zvjezdan Misimović pobjednik je izbora za gol sedmice na uglednom nogometnom portalu Goal.com.

U prvom ligaškom nastupu za svoj novi klub, kineski Guizhou Moutai, Misimović je prošle sedmice postigao sjajan pogodak u susretu protiv Qingdao Jonoona. U 31. minuti je volejem s 20 metara neodbranjivo pogodio u lijevi ugao suparničkog gola za vodstvo 1-0. Misimovićeva ekipa na kraju je ipak izgubila 2-1.

Više od 89% čitatelja glasalo je za taj pogodak kao za najbolji prošle sedmice. Pogodak koji je Guilherme postigao u utakmici Corinthiansa i Ituana u prvenstvu Paulista na drugom je mjestu, ali s debelim zaostatkom za onim Misimovićevim (dobio je 4,41% glasova), kao i ostali golovi u izboru.

Zvjezdan Misimović je karijeru počeo u Bayernu, a nakon toga je igrao za Bochum, Nürnberg i Wolfsburg s kojim je 2009. bio njemački prvak. Nakon toga je igrao u Galatasarayu i Dinamu iz Moskve, a u januaru ove godine priključio se timu Guizhou Moutai, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 72 utakmice i postigao 23 pogotka.