Povratak giganta
52

Sjajan govor Parminog kapitena Lucarellija: Jeli smo g**** cijele godine, promijenimo im mišljenje

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jedan od najvećih italijanskih klubova Parma, nakon što je prije dvije godine doživjela krah srozavši se u četvrti rang italijanskog nogometa, ponovo je na korak do povratka u elitu.

U finalu doigravanja Serije C Parma je rezultatom 2:0 savladala Alessandriju i tako izborila plasman u drugu italijansku ligu.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak govora legendarnog kapitena Alessandra Lucarellija uoči finala, koji je u svlačionici odradio motivacijski govor nakon kojeg je ekipa Parme letjela terenom.

"Isprintao sam ovu sliku. Znate li koja je? Ona od sinoć. Na ovoj slici se nalazi sve ono što nas predstavlja. Patnja. Strah. Požrtvovanost. Na slici je sve ono što nas je dovelo u ovo finale. Serie B je tamo na terenu, 90 minuta, gdje moramo dati sve od sebe, svu energiju i svu snagu. Sve ono što nam je ostalo moramo dati danas, a gdje ne možemo nogama, moramo ići srcem. Zato što mi to zaslužujemo i zato što smo jedna prava ekipa. Jeli smo g**** cijele godine kako bismo stigli ovdje. A sada im moramo promijeniti mišljenje. I posljednja stvar. Ne znam hoću li više imati priliku pokušati ponovo, tako da mi morate učiniti uslugu, morate me odvesti u Seriju B. Jedan za sve, svi za jednoga", urlao je kapiten Parme, koji je u klubu već devet godina.

Podsjetimo, Parma je prije dvije godine zbog bankrota preseljena u četvrti rang italijanskog nogometa, a klub je promijenio ime u Parma Calcio 1913.