Brazilska Serie A
26

VIDEO / Sjajan gol Ronaldinha nakon slaloma s centra

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
Nekad najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho (32) u brazilskoj Seriji A s vremena na vrijeme pokazuje dašak svoje genijalnosti. Takav se trenutak dogodio i u nedjeljnom meču 19. ligaškog kola.

Naime, gostovao je Atletico Mineiro kod Cruzeira u susretu koji je završio podjelom bodova 2-2, a Ronaldinho je postigao drugi gol za svoju ekipu, u tom trenutku za vodstvo 2-1.

U 83. minuti susreta uzeo je loptu na svojoj polovini igrališta i u trku driblao do suparničkog kaznenog prostora, gdje je preciznim udarcem u dalji ugao matirao golmana. Valja reći da je na putu do gola Ronaldinho predriblao dvojicu igrača, od kojih je istog suparničkog igrača "slomio" dva puta, jednom na sredini terena, pa opet u kaznenom prostoru.

Na kraju se pokazalo da Ronaldinhov gol nije bio pobjednički budući je Cruzeiro preko Mateusa u 90. minuti iskoristio brojčanu nadmoć i činjenicu da je Atletico igrao s devet igrača. Naime, u susretu su podijeljena tri crvena kartona, jedan za Cruzeiro (Guerreiro), a dva za Atletico (Duarte i Pierre).

Od ostalih susreta spomenimo još 3-1 domaću pobjedu Figueirensea nad Coritibom u kojoj je hat-trick zabio Aloisio dos Santos, kao 2-1 gostujuću pobjedu Sao Paula nad Corinthiansom u koju je dva gola ugradio bivši dugogodišnji napadač Seville Luis Fabiano.

Brazilska Serie A, 19. kolo:

Botafogo - Flamengo 0-0 Corinthians - Sao Paulo 1-2 Figueirense - Coritiba 3-1 Internacional - Gremio 0-1 Bahia - Atletico GO Cruzeiro - Atletico Mineiro 2-2 Sport Recife - Nautico 0-0

Redoslijed: Atletico Mineiro 43 (-1), 2. Fluminense 42, 3. Gremio 37, 4. Vasco da Gama 35, 5. Sao Paulo 31