Emotivni šok
7

Sissoko proživljavao najluđu dramu u finišu meča između Cityja i Tottenhama

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Najluđa priča sinoćnje dramatične četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i Tottenhama pripala je gostujućem veznjaku Moussi Sissoku koji je u 41. minuti napustio igru zbog istegnuća mišića.

Sissoko je, kao gotovo i svi ostali, bio uvjeren kako je City dramu riješio u svoju korist kada je Raheem Sterling u 93. minuti postigao pogodak za 5:3.

"Gledao sam s klupe kako smo primili gol za poraz 5:3 i ispadanje. To me slomilo. Odmah sam se podigao i otišao u svlačionicu. Bio sam sam i niko me nije pratio. Tamo nije bilo televizije na kojoj se prenosila utakmica i u mojoj glavi smo bili eliminisani. Tada je u svlačionicu ušao jedan član našeg osoblja urlajući: 'Nevjerovatno, uspjeli smo!' Ja sam ga pitao: 'Kako smo uspjeli?' I on mi je objasnio da je pogodak poništen. Ustao sam, obukao majicu, zaboravio povredu i otrčao na teren kako slučajno ne bih propustio slavlje ovakvog historijskog uspjeha. Preživio sam nevjerovatan emotivni šok", opisao je Sissoko za L'Equipe.

Podsjetimo, sudija Cuneyt Cakir je nakon dojave iz VAR sobe i bez provjere na ekranu zbog Aguerovog ofsajda neposredno prije poentiranja poništio pogodak i Cityjev prolazak u polufinale.