Nogomet
47

Široki sa 3:2 poražen od Irtysha u Kazahstanu

Klix.ba
NK Široki Brijeg (Foto: Arhvi/Klix.ba)
NK Široki Brijeg (Foto: Arhvi/Klix.ba)
Prva utakmica 2. pretkola Evropske lige koju je NK Široki Brijeg odigrao u kazahstanskom Pavlodaru protiv Irtysha završena je porazom izabranika Slavena Muse od 3:2.

Kazahstanski Irtysh, koji je u 1. pretkolu eliminisao bugarski Levski, u 14. minuti stigao je do vodstva golom iz slobodnog udarca, nakon prekršaja Ješea, a strijelac je bio Shomko.

Do novog pogotka domaći su došli u 41. minuti golom Yurina, na asistenciju Averchenka. S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Široki je krenuo odlučnije. Prvo je Kordić u 56. minuti iskoristio priliku i smanjio prednost Kazahstanaca, a osam minuta kasnije stiglo se i do izjednačenja. Strijelac za 2:2 je bio rezervista Šilić, odmah nakon što je ušao u igru i zamijenio Blaića.

Ipak, naš predstavnik je u 86. minuti primio još jedan gol. Na asistenciju Govedarice Suyumbayev je pogodio. Odmah potom i sam Govedarica je imao dobru priliku, ali je rezultat do kraja ostao 3:2 za Irtysh.

Statistika kaže da su današnji protivnici bili prilično izjednačeni. Oba tima imala su po šest udaraca na gol, Irtysh je zabilježio pet kornera, a Široki četiri.

Poljske sudije pokazale su pet žutih kartona, Chernyshovu i Govedarici u Irtyshu, a Landeki, Plazoniću i Blaiću u Širokom Brijegu.

Uzvratna utakmica igra se na Pecari 25. jula.