Nogomet
287

Široki pobijedio Irtysh, Udinese stiže u BiH

Piše: A. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Širokog Brijega slavili su večeras u utakmici protiv kazahstanskog Irtysha i plasirali se u 3. pretkolo Evropske lige gdje ih čeka talijanski Udinese. Rezultat na Pecari bio je 2:0, a golove su postigli Ješe i Ivanković.

Tim s Pecare je u uzvratni susret 2. pretkola Evropske lige ušao sa jednim golom zaostatka (bilo je 3:2 za Irtysh), ali je uspio anulirati zaostatak i nastaviti svoj evropski put.

Nogometaši Širokog su dobro otvorili susret i poveli u 19. minuti. Vedran Ješe je šutirao iz slobodnjaka i matirao gostujućeg golmana.

Sedam minuta kasnije Wagner je imao sjajnu priliku da timu s Pecare donese još jedan pogodak, no golman Irtysha brani.

U nastavku susreta dobru priliku su imali i gostujući navijači, ali je stativa spasila domaćine.

Igrači Širokog su dobro počeli i drugo poluvrijeme. Kordić je u 48. minuti imao priliku da riješi pitanje putnika u 3. pretkolo EL, ali je gostujući golman odbranio njegov udarac.

Međutim, volja i zalaganje na terenu isplatili su se u 76. minuti kada je Ivanković povećao vodstvo na 2:0. Gostujući igrači su djelovali nemoćno u nastavku pa je Široki imao još nekoliko odličnih prilika koje nisu uspjeli realizirati.

Zaslužena pobjeda Širokog Brijega i plasman u 3. pretkolo Evropske lige gdje će se sastati s Udineseom. Prvi susret igra se 1. augusta.

2. pretkolo Evropske lige, rezultat:

Široki Brijeg - Irtysh 2:0