Premijer liga BiH
106

Široki Brijeg u 90. minuti savladao Zrinjski, Čelik i Tuzla City remizirali

Piše: E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Današnjim susretima nastavljeno je 27. kolo Premijer lige BiH u kojem Zrinjski nije iskoristio kiks Sarajeva. Mostarci su izgubili na gostovanju kod Širokog Brijega, te je prednost Bordo tima ostala četiri boda.

Susret na Pecari nije obilovao prilikama, obje ekipe su igrale oprezno prvenbstveno vodeći računa o odbrani svog gola.

Kada se činilo da će susret završiti podjelom bodova, u 90. minuti rezervista Mato Stanić je izveo korner sa desne strane, lopta je prošla kroz peterca gostiju, a na drugoj stativi je Bernardo Matić dočekao i glavom pospremio u mrežu za veliko slavlje Širokobriježana.

Ovim rezultatom su se najviše obradovali navijači Sarajeva s obzirom da je njihova ekipa danas poražena u Tuzli od Slobode rezultatom 2:1, te Bordo tim i dalje ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Nogometaši Čelika i Tuzla Cityja su također remizirali, a na Bilinom polju su viđena dva pogotka. Zeničani su stigli u vodstvo u 47. minuti kada se u strijelce upisao Ševko Okić, ali je radost domaćih navijača trajala samo sedam minuta.

Pogodak za konačnih 1:1 postigao je Jovo Kojić u 54. minuti. Treba istaći i da su Zeničani od 77. minute igrali sa igračem manje kada je isključen kapiten ekipe Anel Dedić.

Mladost je kod kuće savladala GOŠK rezultatom 3:1 (Fanimo 13., Arežina 64., Anđušić 71.- Vukoja 30.), dok su Radnik i Zvijezda 09 podijelili bodove odigravši 1:1 (Bradonjić 47. - Ćulum 42.).

Posljednji susret 27. kola igra se večeras u 20 sati na Grbavici gdje Željezničar dočekuje Krupu.