Zaslužen trijumf
202

Sloboda nadigrala Sarajevo i nakon preokreta slavila na Tušnju

Piše: E. B.
Nogometaši Slobode su nakon preokreta savladali Sarajevo u 27. kolu Premijer lige BiH sasvim zasluženo rezultatom 2:1.

Sloboda je od početka krenula veoma otvoreno, te je golman gostiju Vladan Kovačević prvi put morao intervenisati u 18. minuti nakon udarca Muharema Čivića.

U 25. minuti mreža gostiju se zatresla, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Čivić je šutirao, Kovačević je odbio loptu, na nju je natrčao Antonio Vidović i poslao je u gol, no nalazio se u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je opravdano poništen.

Nakon pola sata igre Sarajevo je povelo iz jedine opasne situacije na utakmici. Rifet Kapić je dodao Amaru Rahmanoviću koji sa ivice kaznenog prostora postiže prelijep pogodak za 1:0.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Rahmanović, koji je ponikao u tuzlanskom klubu, nije želio proslavljati pogodak.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Ivan Baraban je bio u stopostotnoj prilici, ali Kovačević sjajno interveniše i spašava svoj gol.

Sloboda je nastavila s napadima i na početku drugog poluvremena, a Tuzlacima se terenska inicijativa isplatila u 54. minuti kada je nakon lijepe akcije po lijevoj strani Čivić izašao sam na Kovačevića, zaobišao ga i poslao loptu u prazan gol za 1:1.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

U posljednjih 20-ak minuta igrači Slobode su kondiciono pali, te su igrači Sarajeva u finišu meča imali veći posjed lopte.

Ipak, bezidejni igrači Bordo tima nisu nijednom uspjeli ugroziti opasno gol domaće ekipe, a u 90+1. minuti Tuzlaci su stigli do pobjede.

Omar Pršeš je bio asistent, a Edis Smajić je matirao Kovačevića iz peterca za konačnih 2:1.