Premijer liga BiH
14

Široki Brijeg na praznoj Pecari dočekuje Slobodu

E. B.
Detalj sa prvog meča u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Detalj sa prvog meča u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Utakmicom u Širokom Brijegu između istoimenog domaćina i Slobode završava se 13. kolo Premijer lige BiH.

Širokobriježani će u ovom meču odraditi prvu od dvije utakmice pred praznim tribinama nakon divljanja navijača na susretu protiv Sarajeva u osmini finala Kupa BiH.

"Imali smo puno problema u pripremi utakmice protiv Slobode, nekoliko vrlo bitnih igrača je povrijeđeno ili suspendovano, posebno na desnoj strani. Međutim, bez obzira na sve, nama je pobjeda imperativ. Ovo je vrlo bitna utakmica za nas. S tri boda učvrstili bi se u sredini tabele, nastavili put prema povratku u sami vrh i sigurnije dočekali gostujuće utakmice protiv Radnika i Sarajeva", rekao je Josip Barišić.

Sloboda na Pecaru dolazi kao autsajder. Tuzlanki klub se nalazi u finansijskoj krizi, promijenjena je uprava, ali i trener te će na klupi Slobode debitovati Milenko Bošnjaković.

On je istakao kako još nije dovoljno upoznao igrače, ali da će se ekipa boriti do kraja.

"Kukavica po prirodi nisam. Ovo je ekipa kojoj će trebati vremena da se uklopi u moj sistem rada. Ne mogu ništa obećati osim da ćemo Slobodu vratiti građanima Tuzle", poručio je Bošnjaković.

U prvom dijelu prvenstva u Tuzli ekipe su remizirale rezultatom 2:2. Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Rezultati 13. kola:

Sarajevo - Čelik 2:0 Velež - Zrinjski 1:0 Tuzla City - Radnik 0:3 Zvijezda 09 - Borac 0:2 Željezničar - Mladost 2:1

Široki Brijeg - Sloboda (17:00)