Zaostali mečevi 4. kola
25

Široki Brijeg i Sarajevo igraju derbi na Pecari, Zrinjski dočekuje Zvijezdu 09

D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U terminima od 19:00 i 20:00 sati bit će odigrane dvije zaostale utakmice 4. kola Premijer lige BiH, Široki Brijeg i Sarajevo igraju derbi na Pecari, dok će Zrinjski biti domaćin Zvijezdi 09.

Iako ima utakmicu manje, Sarajevo je ipak na prvom mjestu tabele Premijer lige BiH s osvojenih 13 bodova u pet odigranih susreta. Bordo ekipa je zabilježila četiri pobjede i jedan remi, što je dovoljno za vrh tabele. Bod manje ima Željezničar koji je odigrao svih šest kola.

Široki Brijeg se ne može pohvaliti dobrim startom sezone jer ima samo jednu pobjedu, dva remija i dva poraza. S pet osvojenih bodova nalazi se na devetom mjestu te susret sa Sarajevom vidi kao priliku da se dokaže protiv velikog rivala i upiše drugi ovosezonski trijumf.

Zrinjski će također u zaostaloj utakmici 4. kola Premijer lige BiH ugostiti Zvijezdu 09. Plemići su u pet utakmica zabilježili dvije pobjede, remi i dva poraza te na kontu imaju sedam bodova dovoljnih za sedmo mjesto. Prilika za pobjedu je gostovanje Zvijezde 09 koja još uvijek nije osjetila slast trijumfa u ovoj sezoni. Upisala je dva remija i tri poraza, a sada je čeka teško gostovanje na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Tabela:

Rezultati by SofaScore