Susret na Pecari
32

Široki Brijeg i Dinamo u subotu igraju utakmicu povodom rođendana hercegovačkog kluba

Klix.ba
Stadion Pecara će biti sasvim sigurno krcat u subotu kada će više od 5.500 ljubitelja nogometa pozdravitinogometaše Širokog Brijega i Dinama na utakmici kojom će biti obilježenia 70. rođendan hercegovačkog kluba.

Dolazak Dinama, najtrofejnije hrvatske ekipe i ovosezonskog hita Evropske lige, kluba za koji generacije Širokobriježana uz domaći Široki vežu velike emocije i prijateljstvo, sasvim sigurno dat će dodatnu dimenziju proslavi 70. rođendana Širokog.

"Sveto ime (Dinamo) u svetoj zemlji (Hercegovini)! Ima li zaista ljepše najave za rođendanski spektakl u čast našega Širokog", poručuju s Pecare.

Iz NK Široki Brijeg pozvali su još jednom sve ljubitelje nogometa na fer i korektno navijanje, dostojanstvenu proslavu rođendana te raniji dolazak na stadion zbog očekivanih gužvi, naravno i poštivanje uputa policije i osiguranja kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Direktor klupa s Pecare Zoran Bubalo subotnju utakmicu također je ocijenio kao veliki događaj za klub i grad, a istakao je i koliko je Dinamo, klub-prijatelj Širokog Brijega, desetljećima značio i još uvijek znači ovdašnjim ljudima.

Trener Goce Sedloski čestitao je Dinamu na izvrsnim rezultatima u Evropskoj ligi i plasmanu nakon 49 godina u evropsko proljeće.

"Znamo šta znači ime Dinamo u ovoj regiji i stoga bih im htio uputiti zahvalnost što su prihvatili gostovati u Širokom Brijegu i uljepšati ovaj jubilej koji slavi naš klub, 70 godina postojanja“, kazao je Sedloski, uz dodatak kako će susret s Dinamom, koji je "timki izuzetno jak“ biti odličan test za igrače Širokog Brijega, a gledateljima utakmica za uživanje.

Od aktivnog igranja na dvoboju Široki Brijeg – Dinamo službeno će se oprostiti Wagner Santos Lago, najbolji strijelac kluba, a po mnogima i najbolji igrač u historiji Premier lige BiH. Zadnjih 15 minuta u dresu Plavo-bijelih Wagner svakako dočekuje s posebnim emocijama, ali i kako je kazao s posebnom čašću što će se oprostiti u odličnoj atmosferi protiv takve ekipe i kao što je Dinamo.

Zagrebački Modri imat će otvoreni trening na Pecari u petak od 19 sati, a uprave dva prijateljska kluba imat će večeru na kojoj će međusobno razmijeniti darove i zahvalnice u znak dugogodišnje uspješne saradnje.