Bio je više od igre
8

Sirijski slikar u čast Maradoni napravio portret na zidu razrušene kuće

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sirijski slikar Aziz Asmar je na zidu razrušene kuće u tamošnjoj provinciji Idlib napravio portret argentinske legende Diega Maradone, koji je posljednjih sati postao viralan na društvenim mrežama.

Maradona je preminuo u 61. godini od posljedica srčanog udara, a kako je tek nedavno napustio bolnicu poslije operacije glave, na kraju njegovo srce i tijelo nisu izdržali i argentinski mediji su s velikom tugom objavili informaciju da je preminuo jedan od najvećih nogometaša svih vremena.

Brojne sportske zvijezde odmah su na društvenim mrežama odale počast Maradoni i možda se upravo u tome vidi njegova veličina, a da to nije slučaj samo u Evropi i Južnoj Americi, dokaz je fotografija koja dolazi iz Sirije gdje je tamošnji slikar Aziz Asmar na zidu razrušene kuće u čast preminulom Maradoni napravio njegov portret.

Fotografija je brzo postala viralna na društvenim mrežama i najbolje govori koliki i kakav utjecaj je u svijetu imao Maradona.

U Argentini je nakon objavljene informacije o smrti ovog proslavljenog nogometaša proglašena trodnevna žalost, ljudi su masovno izašli na ulice i pored mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa odlučili odati počast jednoj od najvećih argentinksih ličnosti.

Također, počast su mu odali i njegovi Napolitanci, navijači kluba kojem je donio svjetsku slavu, a koji su tokom čitave noći bili na ulicama grada. U međuvremenu, objavljeno je i da će se stadion Napolija u budućnosti zvati upravo po legendarnom Maradoni.