Heroj dana
61

Sirijac ispisao historiju Copenhagena srušivši United, sanja o jednom klubu

N. M.
Bardghji slavi pobjedonosni gol protiv Uniteda (Foto: EPA-EFE)
Bardghji slavi pobjedonosni gol protiv Uniteda (Foto: EPA-EFE)
Copenhagen i Manchester United sinoć su na Parkenu odigrali utakmicu sezone u Ligi prvaka, danski klub je slavio 4:3, a u heroja je izrastao mladi 17-godišnji Roony Bardghji.
Riječ je o Sirijcu koji je rođen u Kuvajtu 2005. godine, a odrastao je u Švedskoj i nastupa za njene omladinske selekcije.

Bardghji je Copenhagenu pobjedu nad Unitedom donio pogotkom u 87. minuti, a tako je ispisao historiju pošto je postao najmlađi strijelac danskog kluba ikada u Ligi prvaka.

Tek mu je 17 godina, punoljetan će postati naredne sedmice - 15. novembra, a u Švedskoj ga smatraju najvećom svojom nadom i već su mu dali nadimak "Švedski Messi".

U jednom od svojih ranijih intervjua Bardghji je otkrio da sanja da obuče dres Real Madrida.

"San je, naravno, napraviti sljedeći korak i ići ka najjačim ligama Evrope. Klub u kojem želim završiti? Želim igrati za Real Madrid i ostati tamo mnogo godina. Moj cilj je postati najbolji na svijetu. Niko me ne može zaustaviti osim mene samog", poručio je Bardghji.

Šveđanin sirijskog porijekla je nakon utakmice uživao dok su navijači Copenhagena skandirali njegovo ime. "Roony, Roony..." orilo je s tribina Parkena.

Inače, Bardghji ove sezone blista u dresu Copenhagena i u Superligi Danske ima 7 golova na 14 susreta. Ukupno je ove sezone u svim takmičenjima postigao 11 golova na 23 utakmice, a nedavno se pominjalo da je na sebe privukao pažnju londonskog Chelseaja.