|

Sion izgubio pravnu bitku s UEFA-om

Sion izgubio pravnu bitku s UEFA-om
0
T
Totalsport
15.12.2011. u 17:26
0
komentara
0

dijeljenja
Sion izgubio pravnu bitku s UEFA-om
Međunarodni sportski sud (CAS) iz Lausannee presudio je u korist Europske nogometne federacije (UEFA) u sporu između nje same i švicarskog prvoligaša Siona.
CAS je, saslušavši argumente obiju strana 24. prošlog mjeseca, presudio da je UEFA-ina Disciplinska komisija s pravom isključila švicarski klub iz svog natjecanja (Europa liga) nakon što je Sion u pretkolu nastupio sa šestoricom nogometaša bez prava nastupa.

Kako je švicarski klub izbacio škotski Celtic i plasirao se u fazu natjecanja po skupinama, odlučni je predsjednik Christian Constantin započeo pravnu borbu s UEFA-om izvan uobičajene procedure, tj. građanskim sudskim putevima.

Nakon što je Kantonalni sud u Vaudu, pod čijom teritorijalnom ingerencijom djeluje UEFA, presudio u korist Siona i naredio UEFA-i da ga vrati u natjecanje, slučaj se zakomplicirao do prijetnje totalnog kaosa.

CAS-ova presuda sada daje za pravo UEFA-i, koja neće morati vraćati klub u natjecanje, niti plaćati odštetu zato što to ne bi imala kako izvensti. Odštetu će zato UEFA-i, u iznosu od 40.000 švicarskih franaka, platiti Sion, odlučio je također CAS.

Predsjednik Constatin još je pri saslušanju u Lausannei 24. studenog najavio da neće odustati od borbe u slučaju da CAS presudi protivno interesu njegova kluba, te da će pravdu tjerati sve do Švicarskoga federalnog suda.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.