Premijer liga BiH
136

Siniša Stevanović, najbolji igrač derbija protiv Borca: Mislite na naše zdravlje

K. H.
Siniša Stevanović u duelu (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Siniša Stevanović u duelu (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Defanzivac Željezničara Siniša Stevanović napravio je zanimljivu objavu na društvenoj mreži Instagram poručivši da termin utakmice protiv Borca u 17:00 sati nije bio dobar potez čelnika lige.
Naime, igrači obje ekipe u derbiju 3. kola Premijer lige BiH imali su poprilično otežano kretanje i teške vremenske uslove za igru, a najviše iz razloga što se susret igrao od 17:00 sati i po izuzetno toplom i sparnom vremenu.

Jasno je da bi pomenuti meč, a samim tim i sve drugo vezano za igru u toj utakmici, bili potpuno drugačiji da se meč igrao u noćnom terminu, posebno znajući da za nešto takvo postoje svi preduslovi.

Ipak, derbi je na kraju zakazan i odigran u terminu od 17:00 sati, što se i prema očekivanjima odrazilo na igrače obje ekipe. U takvim uslovima, bolje se snašao Željezničar i na kraju slavio pobjedu od 2:1.

Šta igrači, ali i ostali učesnici utakmice misle, najbolji su pokazatelj izjave trenera poslije meča, pri čemu su i Amar Osim i Vlado Jagodić odmah na početku svog izlaganja istakli da je vrijeme bilo izuzetno teško za igru. Zanimljivo mišljenje o pomenutoj temi iznio je i današnji igrač utakmice protiv Borca, defanzivac Željezničara Siniša Stevanović.

"Zdravlje igrača je najbitnije. Mislite o tome", poručio je desni bek Plavih.

Siniša Stevanović je na kraju utakmice između Željezničara i Borca proglašen igračem utakmice prema izboru novinarskog žirija, no svakako da ga najviše raduje činjenica da Plavi nakon tri kola imaju maksimalnih devet bodova. Šta misli o uslovima igre, jasno je poručio.