Premijer liga BiH
14

Osim: Svjesno sam se odlučio za neke igrače, pa Borac nije Jedinstvo iz Žeravice

F. Z.
Amar Osim (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Amar Osim (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Nogometaši sarajevskog Željezničara danas su u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili protiv banjalučkog Borca rezultatom 2:1.

Nakon utakmice šef stručnog štaba Željezničara rekao je kako je zadovoljan rezultatom koji je ostvarila njegova ekipa.

"Nesadržajno prvo poluvrijeme, gdje su se ekipe neutralisale, što taktikom, što respektom međusobnim. Nije lako igrati protiv ekipe koja je druga na tabeli, koja ima opasne pojedinice i dobrog trenera. Nije baš, 'sad ćemo mi raditi šta hoćemo'. Bili smo mi oprezni, bili su oni oprezni. Do zadnjih deset minuta prvog poluvremena nije se ništa dešavalo. Počeli smo potom malo preuzimati kontrolu. Kada je izašao mali Lukić bilo nam je lakše. Počeli smo da ih 'stišćemo'. U drugom smo jako dobro krenuli, dali brzo gol. Imao sam osjećaj da utakmica ide u našem smjeru i tako je djelovalo. Međutim jedna greška igrača koji inače ne čini takve greške je rezultirala kontrom i pošto imaju dobre igrače oni su to iskoristili. Dali smo brzo drugi gol, to nas je stavilo u komotnu poziciju. Lendrić je mogao dati treći gol za nas, Vranješ je imao glavom situaciju poslije, ali mislim da smo malo više pokazali. Mislim da je rezultat ok. Teška utakmica. Puno energije smo izgubili, teško vrijeme za igrat. Obje ekipe su bile mrljavije", rekao je Osim i dodao:

"Mi smo svjesno na neke se igrače odlučili zbog specifičnosti utakmice i protivnika. Većina trenera radi to. Nije isto igrati s Borcem iz Banja Luke i Jedinstvom Žeravica. Igrali su isti igrači kao s Veležom. Donji dio ekipe je isti kao s Veležom. Gore smo malo zamiješali. Tražili smo mjesto Štiliću, Lendrića iz nekih drugih razloga nismo stavili da igra. Alispahića smo morali vratiti. Dva kola nije igrao, a jako je bitan igrač za napad. Nekim smo stvarima zadovoljni, nekim malo manje. Stavili smo puno veznih, jer nismo igrali s levatima. Malo smo oprezniji bili. Ti kad uvedeš Lendrića svježeg, Veselinovića, imaš Bekrića, još jednog špica, dva krila... Nije improvizovan sastav, to je bit priče. Zec ne igra, nije tu. Nije još spreman da bi igrao. Erić ima temperaturu. Imamo drugog golmana, plaćamo ga. Slabije ispucava, ima manju nogu i manje snage od ovog klipana. Ok, ima neke druge stvari koje nisu loše. Miran je."

Govorio je Osim i o terenu Grbavice i kako su se njegovi igrači prilagodili boljoj i bržoj podlozi u proteklom periodu.

"Treniramo na ovom terenu godinu i po dana. Medvjede treniraj godinu i po naučit će nešto, a ne igrači. Na teren smo se navikli. Nije lako igrati na ovakvom terenu, lopta je prebrza. Malo smo uhvatili to, a to može biti prednost u odnosu na druge ekipe. Za godinu će biti bolje ako ostanu isti igrači. U tom samo segmentu, a gdje su drugi segmenti. Rad, samopouzdanje... Imamo i bolje igrače nego prije godinu i po dana. Imamo bolja rješenja i bolje opcije", rekao je Osim.