Obratio se javnosti
221

Siniša Mihajlović: Bolujem od leukemije, ali ću sigurno dobiti ovu bitku

K. H.
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Trener italijanske Bologne Siniša Mihajlović otkrio je na današnjoj konferenciji za medije da boluje od leukemije, ali da je spreman suočiti se s bolešću te se izboriti s njom.

Mihajlović je otkrio da je tražio konferenciju za medije kako bi javnosti tačno otkrio o čemu se radi, ali da pojedini mediji nisu bili korektni te da su ranije objavili o čemu se radi, što je prema njegovim riječima vrlo nekorektno.

"Tražio sam ovu konferenciju za medije jer sam htio ispričati svima o čemu se radi, ali nažalost, pojedini mediji (Corriere dello Sport) to nisu ispoštovali i kako bi prodali više primjeraka uništili su naše dugogodišnje prijateljstvo. Nažalost, ili na sreću, uradili smo neke testove koji su pokazali anomalije koje nisam imao prije četiri mjeseca. Ne želim da ljudi spekulišu i reći ću vam istinu i onako kako stvari stoje, a to je da imam leukemiju", kazao je Mihajlović.

Nakon toga, on je rekao da je spreman za borbu i da se želi suočiti s ovom bolešću.

"Imao sam groznicu, ali sam morao uraditi još jedan test koji je pokazao da imam leukemiju. Kada sam čuo tu vijest, to je bio pravi udarac za mene. Sjedio sam danima i plakao, imao sam osjećaj da mi život prolazi pored očiju. To nisu bile suze straha, poštujem bolest i želim se suočiti s njom, ponosno i gledajući je u oči, kako sam to uvijek u životu radio. Jedva čekam da odem u bolnicu i počnem s terapijom i borbom, bolest je agresivna, ali se može pobijediti. Plakao sam pred igračima, ali sam im objasnio situaciju i rekao im da moramo napasti da bi došli do pobjede", rekao je Mihajlović.

Na kraju, ovaj srbijanski stručnjak je rekao da će ovu bitku pobijediti za svoju djecu i sve ljude koji ga vole.