Miroslav Ćiro Blažević
0

"Sine, napit ću se k'o zemlja"

Sarajevo-x.com
Selektor naše nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević prije večerašnje utakmice u Zenici protiv reprezentacije Belgije još jednom je upozorio da su naši protivnici obično jači u gostima nego na domaćem terenu.

"Belgijancu imaju takvu formaciju, koju treba respektirati i koje se treba pribojavati. Oni su po tradiciji poznati da su opasniji vani nego kod kuće, što su dokazali igrajući u Istanbulu. Ponavljam, utakmice će biti jako teška i otvorena i puno bitnija nego ona u Genku", kazao je Blažević, javljajući će direktno u program Radija RSG-a.

Trener svih trenera, kako od milja zovu Blaževića, najavio je da neće biti nikakvih izmjena u sastavu našeg najboljeg nogometnog tima.

"Što se tiče Bajramovića, on će svakako dobiti priliku da zaigra za naš tim. On je jedan detonator, fenomen, čovjek koji nije igrao godinu i po, a koji je nadmašio sve svoje objektivne kapacitete i pobjedio zakone fiziologije. Bilo bi nespretno od mene da ga ne iskoristim", istakao je Blažević, nekoliko sati prije odlučujuće utakmice na stadionu u Zenici.

Na pitanje da li će ispuniti obećanje i napiti se u slučaju ako naši momci pobjede, Blažević koji inače nije sklon alkoholu, u svom stilu je odgovorio: "Sine, napit ću se k'o zemlja!"