Krenuo očevim stopama
39

Sin tragično stradale španske nogometne zvijezde potpisao za Real Madrid

D. P.
Reyes Junior u društvu majke Anne (Foto: Instagram)
Reyes Junior u društvu majke Anne (Foto: Instagram)
Jose Antonio Reyes Lopez Junior, sin proslavljenog španskog nogometaša po kojem je i dobio ime, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s Real Madridom.

Slavni španski nogometaš Jose Antonio Reyes tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći 2019. godine dok je još bio nogometaš. Sa samo 35 godina tragično je okončan njegov život u kojem je ostvario bogatu karijeru igrajući za Real Madrid, Arsenal, Sevillu, Atletico Madrid i brojne druge klubove.

Ipak, Reyes je iza sebe ostavio talentovanog sina koji je sada krenuo očevim stopama i potpisao ugovor s Real Madridom sa samo 16 godina.

Reyes Junior pridružio se Realovoj akademiji s 11 godina, gdje je došao iz Leganesa. Danas je potpisao prvi profesionalni ugovor nakon što je oduševio stručni štab igrajući za juniore.

"Ovo je poseban trenutak za mene. Potpisao sam svoj prvi profesionalni ugovor s Realom i želim se zahvaliti svom klubu na povjerenju te porodici na svakodnevnoj podršci. Nastavit ću raditi i davati sve od sebe da odem jako daleko", poručio je Reyes Junior koji je, pošto je maloljetan, ugovor potpisao u društvu majke Anne Lopez, prve supruge stradalog nogometaša.

Mladi nogometaš je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Španije i čini se da ima svijetlu nogometnu budućnost.

Reyes stariji je u Realu igrao u sezoni 2006/2007 i tu je osvojio titulu prvaka Španije. Za svoju reprezentaciju upisao je 21 nastup.