Bivši reprezentativac
147

Šimunić nakon osam godina opet razbjesnio Srbiju: Hrvatska je sila, a oni možda idu kući

N. K.
Josip Šimunić (Foto: EPA-EFE)
Josip Šimunić (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Srbije polako, ali sigurno arhiviraju prethodni remi s Kameruncima (3:3) i okreću se susretu sa Švicarskom koji će faktički presuditi o tome da li će proći u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.
Nekadašnji hrvatski reprezentativac kojeg Srbi pamte po zlu zbog dvomeča iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, Josip Šimunić poslao je pomalo provokatorsku poruku igračima Srbije zbog svih izjava koje su mogle da se pročitaju u srbijanskim medijima pred početak Svjetskog prvenstva u nogometu.

On smatra da je Srbija prebrzo poletjela i da nema dovoljnog iskustva igre na najvišem nivou, ali se prvo u razgovoru za Večernji list podsjetio baš tog prekršaja nad Sulejmanijem kada je prekinuo kontru i dobio direktan crveni karton.

"Bilo pa prošlo. Nisam se nikada poslije čuo s njim. Važno je da smo mi prošli na Svjetsko prvenstvo. Ja sam dao sve od sebe kažete? Ne, svi su tada baš dali sve", rekao je Šimunić koji je danas selektor juniorskog tima Hrvatske.

On se potom osvrnuo na nesretno primljena dva gola Srbije protiv Kameruna iz kontre i na to kako su mediji stvorili atmosferu kao da je trofej zagarantovan.

"Prosto mi je nevjerovatno za Srbiju da vodiš 3:1 protiv Kameruna i da primiš dva gola tako što stojiš visoko. Njihovi mediji znaju da pretjeruju. Stavili su prije Brazila "hajde pobijedite ove klovnove". To je Brazil. Oni su ih dizali, govorili da su ovo, ono. Sada ih zapinju da se vrate kući", rekli su u studiju Delač i Šimunić.

Na kraju je Šimunić poslao poruku koja se navijačima u Srbiji neće baš dopasti.

"Srbi su rekli da će biti prvaci svijeta. Zato je Hrvatska sila, a oni idu kući možda", nadovezao se Šimunić.