Nogomet
3

Simultanka Gorana Zakarića: Zrinjski savladao Borac i vratio se na lidersku poziciju

Piše: O. T.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Pobjedom nad Borcem u Mostaru u okviru 24. kola BHT Premijer lige, Zrinjski je ponovo zauzeo prvo mjesto na tabeli. Konačan rezultat glasio je 2:1 za Plemiće.

Zrinjski je nastavio odličan niz nepobjedivosti i ovo je deveti meč u kojem tim Vinka Marinovića ne zna za poraz pri čemu su upisali samo dva remija - protiv Sarajeva u Mostaru (2:2) i Čelika u Zenici (2:2).

Junak domaćeg tima ponovo je bio krilni igrač Goran Zakarić koji je riješio i meč protiv Slavije u prethodnom kolu kada je postigao jedini gol na utakmici. Zakarić je mrežu Borca načeo u 33. minuti i to na velemajstorki način. Oslobodio se dva igrača gostiju, a onda topovskim udarcem matirao Ružića.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao iako je veliku šansu za izjednačenje imao Marjanović u 36. minuti.

Zakarić je riješio meč u 55. minuti. Stojanović je centrirao sa lijeve strane, a lopta stigla do Zakarića koji je bez problema postigao svoj treći gol u posljednja dva meča. Veliku šansu za 3:0 imao je Todorović u 79. minuti, ali je šutirao preko gola.

Neizvjesnost u meč vratio je Darko Maletić svojim pogotkom u 87. minuti, ali kasnije se ispostavilo da je time zapravo postavio konačan rezultat 2:1.

Zrinjski se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto na tabeli. Mostarci imaju 53 boda kao i Sloboda, ali gol-razlika je na strani Plemića. Borac je 12. na tabeli sa 25 bodova, pet bodova manje od 10-plasirane Mladosti DK koja je prvi tim iznad linije za ispadanje.

Navijačka grupa Ultrasi danas je proslavila 22. rođendan tako da su igrači Zrinjskog priredili odličan poklon svojim navijačima. Na tiribinama stadiona Pod Bijelim brijegom boravio je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Tabela: