Inter želi osvetu
49

Simone Inzaghi ima veliku dilemu o Edinu Džeki uoči najvažnije utakmice sezone

D. P.
Džeko je igrao kao starter protiv Cremonesea (Foto: EPA-EFE)
Džeko je igrao kao starter protiv Cremonesea (Foto: EPA-EFE)
Pred sutrašnji veliki gradski derbi između Milana i Intera trener nominalnih gostiju Simone Inzaghi ima samo jednu dilemu, a tiče se Edina Džeke.

Sutra je najvažnija utakmica sezone za Milan i Inter pošto se sastaju dva kluba koja su u posljednje dvije godine vodila bitke za titule i tu osvojila po jedno prvo i jedno drugo mjesto.

Očekuje se da ove godine bitka bude slična, s tim što će se pitati i Juventus. A dok utakmice s Juventusom dođu po rasporedu, navijačima Milana i Intera jedino je u fokusu veliki gradski derbi.

Inter će tražiti osvetu za prošlu sezonu, a pošto nema povrijeđenog Romelua Lukakua, postoji velika dilema kod Simonea Inzaghija uoči meča.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, najveća dilema u Nerrazzurrima je da li krenuti s Edinom Džekom ili Joaquinom Correom od prve minute. Ugledni list piše da će strateg na klupi Intera odluku donijeti neposredno prije utakmice.

Problem za Inzaghija je i to što će utakmicu propustiti defanzivac Alessandro Bastoni koji je imao temperaturu sinoć. Zanimljivo, italijanski reprezentativac je ostao prespavati u trening-centru kako ne bi gripu prenio svojoj kćerki.

Veliki milanski derbi na rasporedu je sutra u 18 sati u okviru petog kola Serije A, a nominalni domaćin je Milan.