Nogomet
248

Simeunović raskinuo ugovor sa Zrinjskim: Ne znam zašto su mi okrenuli leđa

Piše: D. B.
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)
Deni Simeunović (Foto: Bljesak.info)
Nakon višemjesečnog neigranja za Zrinjski nekad najbolji igrač Plemića Deni Simeunović raskinuo je ugovor s mostarskim klubom i karijeru će nastaviti u novoj sredini.

Simeunović je dugo čekao priliku za igru, no, ona mu nije ukazana tokom jesenjeg dijela prvenstva.

"Treneru nisam odgovarao, prema njegovom mišljenju sam bio prekobrojan i nedovoljno dobar. Navodno, tip igrača kakav sam ja mu ne odgovara. Zaista nisam više imao snage da čekam priliku, morao sam raskinuti ugovor i otići", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

Posljednja utakmicu za Zrinjski odigrao je u kvalifikacijama za Evropsku ligu protiv armenskog Shiraka.

"Gostovanje u Armeniji kod Shiraka je bila moja posljednja utakmica. Igrao sam 45 minuta, a nakon toga više ni minut. Proglašen sam krvicem za ispadanje zbog samo jednog lošeg dana. Nakon toga je bilo mnogo provokacija kako bih napravio grešku i bio kažnjen za to", rekao je sada već bivši igrač Zrinjskog.

Njemu još uvijek nije jasno zašto je loše tretiran iako je bio ponajbolji igrač Zrinjskog i znatno doprinio osvajanju titule prvaka.

"Ne razumijem, nije mi jasno kako neko ko je među dva najbolja igrača kad se osvaja titula tako olako zaboravljen. Ne znam zašto su mi okrenuli leđa. Ipak, život ide dalje, okrećem novu stranicu i želim biti bolji nego ikad ranije", kazao je Simeunović.

Sada mu preostaje da se odmori i pronađe novi klub.

"Ne znam gdje ću nastaviti karijeru, ali znam da ću biti zadovoljan. Neću biše patiti, dozvoljavati da me neko muči i uživa u tome, da mi umanjuje vrijednost kao što je to radio trener u Zrinjskom", završio je Simeunović.