Uključio se u raspravu
275

Simeoneu je dovoljan samo jedan razlog: Ronaldo je bolji od Messija

Klix.ba
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Atleticov trener Diego Simeone se u razgovoru za španske medije uključio u raspravu da li je bolji nogometaš Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

Siemone je otkrio koga više preferira u ovoj vječnoj dilemi nogometnih fanova u posljednjih 15 godina.

"Ronaldo je mnogo bolji nogometaš za ekipu koje imaju puno manje solucija i koje se oslanjaju na njega. Ronaldo vam nudi nevjerovatna rješenja i to je dokazao puno puta. Ronaldo sve može riješiti u dva napada i ne treba mu deset napada kao što je slučaj s Messijem. Obojica su odlični i razlika je vrlo mala. Nekako mi je Ronaldo bolji zbog toga što on sam riješi sve iz dva udarca, dva gola glavom. Naravno, Messi je bolji u napadu i ono što on radi je nevjerovatno. Uvijek nađe neko rješenje, ali za gol mu treba dosta više nego Ronaldu. Ronaldo riješi utakmicu u dvije akcije. Takve igrače lično više volim", rekao je Simeone.

Inače, Simeoneov Atletico se plasirao u Ligu prvaka naredne sezone, a dva kola prije kraja prvenstva se nalazi na drugom mjestu La Lige. Vodeća Barcelona im bježi devet bodova, dok je trećeplasirani Real skupio šest bodova manje.