Emotivni ispad
78

Simeone slavio hvatajući se za genitalije pa pojasnio: Napravio sam to od srca

Klix.ba
Simeone u "akciji" (Foto: Screenshoot)
Simeone u "akciji" (Foto: Screenshoot)
Nogometaši Atletica sinoć su na Wanda Metropolitanu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedili Juventus (2:0) pa tako s lijepom prednošću putuju na revanš u Torinu.

Atleticov trener Diego Simeone smatra kako je njegova ekipa odigrala pametno, ali i kako očekuje patnju u revanšu.

"Odigrali smo pametno protiv velike ekipe pune dobrih igrača. Morali smo iskoristiti svaku ponuđenu priliku. Sada imamo vrlo dobar rezultat", rekao je Simeone nakon utakmice.

Na strani Atletica je i historija budući da nikada nisu ispustili ovakvu prednost u revanšu.

"Igramo protiv sjajne ekipe, velikog kluba i velikih prvaka u Torinu. Očekujemo da ćemo se u potpunosti patiti u revanšu", poručio je Simeone, a onda i pojasnio zbog čega je izveo neprimjerenu gestu hvatajući se za genitalije tokom slavlja.

"Napravio sam to kao igrač na meču između Lazija i Bologne, a ponovio da pokažem navijačima da imamo mu*a. Nije to bilo usmjereno prema drugoj ekipi, okrenuo sam se prema našim navijačima. Gesta nije lijepa, priznajem to, ali osjetio sam potrebu da to napravim. Bila je teška utakmica, strašno smo se borili. Morao sam pokazati kako se osjećam. Izvinjavam se ako se neko zbog toga osjećao uvrijeđenim, ali napravio sam to od srca", rekao je Simeone.

Podsjetimo, revanš između Juventusa i Atletica igra se za tri sedmice, a pobjednik dvoboja će se plasirati među posljednjih osam u Ligi prvaka.