Odlazi iz kluba
18

Simeone se obrušio na čelnike Atletica: Obećali su Godinu nešto što nisu ispunili

Klix.ba
Diego Godin (Foto: EPA-EFE)
Diego Godin (Foto: EPA-EFE)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone razočaran je zbog činjenice da bi Diego Godin mogao napustiti redove Jorgandžija, a prema pisanju medija u Italiji on će od sljedeće sezone nositi dres Intera.

Godin je prošlog ljeta bio na izlaznim vratima kluba kada je ponudu za njega poslao Manchester Uniteda, ali je u dogovoru s čelnicima odlučio ostati u Atletico Madridu koji mu je obećao novi ugovor. Ipak, od toga nije bilo ništa, čelnici kluba nisu ponudili obećane uslove i Urugvajac će od sljedeće sezone igrati za Inter.

Čak je i Simeone uperio prst u čelnike kluba zbog obećanja koje nisu ispunili.

"Nakon što je stigao poziv Manchester Uniteda, čelnici Atletico Madrida su obećali Godinu neke stvari koje nikada nisu ispunili. Nijednog trenutka nisu uložili trud da produže ugovor s njim", kazao je Simeone.

Ukoliko Godin ostane u Atletico Madridu, to će biti iz razloga što je to najbolje za obje strane, smatra Simeone.

"Atletico i igrač trenutno traže najbolje rješenje za obje strane, a i klub i Diego znaju šta ja mislim o čitavoj situaciji. Ako se desi da ostane, to će se biti zato što je to najbolje rješenje za sve, ali...", nedorečen je ostao Simeone.

Godin će u februaru napuniti 33 godine, a prošlog ljeta su mu čelnici Atletico Madrida obećali novi višegodišnji ugovor i veću platu, što nisu ispunili. Njegov trenutni ugovor je vrijedan pet miliona eura po sezoni.