Ne plaši se Uniteda
15

Silva: Nikada nismo prestali vjerovati u titulu

Totalsport
David Silva
David Silva
David Silva, španski reprezentativac i playmaker Manchester Cityja, izjavio je kako se njegova ekipad više ne plaši Manchester Uniteda.

U ponedjeljak je City u gradskom derbiju na Etihadu pobijedio United s 1-0, čime ga je preskočio na prvom mjestu tabele, iako je ekipa Alexa Fergusona prije nešto više od 20 dana imala osam bodova prednosti. Citya sada ima za osam golova bolju gol-razliku od Uniteda i sve drži u svojim rukama.

"Više ne trebamo razmišljati o Manchester Unitedu. Prošli smo taj mentalni ispit, tu fazu, i oni više nisu naša briga. Spremni smo za osvajanje naslova. Ne koncentriramo se na Manchester United, već samo na sebe. Pobijedili smo ih dva puta ove sezone, kod njih i kod nas. Pokazali smo da ih se ne bojimo", rekao je Silva.

"Nemojte me krivo shvatiti. United je velika ekipa, fantastična ekipa koja je dugi niz godina osvajala trofeje. Spremni smo to prekinuti. Derbi protiv njih je bio veliki psihološki trenutak. Znali smo da nam treba pobjeda. Učinili smo to, što nam je dalo veliko samopouzdanje za preostale dvije utakmice koje moramo dobiti".

U pitanju su gostujući ogled s Newcastleom i susret kod kuće protiv QPR-a. Ukoliko City dobije te dvije utakmice, gotovo sigurno će proslaviti prvi naslov nakon 1968. godine. Iako je nedavno menadžer Roberto Mancini govorio kako je United već novi prvak.

"Mi zapravo nikada nismo prestali vjerovati da možemo do naslova, iako smo u jednom trenutku znali da će to biti jako teško izvedivo. Naš menadžer je tako govorio vjerovatno kako bi skinuo pritisak s naših leđa", objasnio je Silva.