Primera
0

Sigurne pobjede Athletica i Osasune

Totalsport
Ovaj je utorak u španskom nogometu rezerviran za tri uvodne utakmice 4. Primerinog kola. Dvije su završene, a Real Madrid i Espanyol na teren su istrčali u 22 sata.

U odigranim utakmicama rezultatski uvjerljive pobjede upisali su domaćini, pa je tako Athletic slavio protiv Mallorce 3-0, dok je Osasuna uzela tri boda pobijedivši Real Sociedad 3-1.

Athletic je na svom San Mamesu slavio golovima Davida Lopeza iz 44. minute, Mikela San Josea s bijele tačke u 62.  i Iniga Pereza iz 92.

Uvodno vodstvo domaćin je izborio na pomalo čudan način, loptom za koju je teško reći je li bila dodavana po terenu pred gol dMallorce ili ciljana u dalji kut. Kako bilo, donijela je vodstvo domaćinu nakon što su je propustili dodirnuti i obrambeni igrači Mallorce i istureni Athleticovi.

Nogometaši Osasune okrenuli su uvodno vodstvo gostiju na Reyno de Navarra stadionu. Raul Tamudo nastavio je svoju seriju golova (zabio Realu za prekid Casillasovog niza od 601 minute bez primljenog gola) zatresavši mrežu u 16. minuti. Domaćina su "ispravili" Pandiani, Camuńas i Aranda.

Primera, 4. kolo, utorak:

Athletic Bilbao - Mallorca 3-0 (Lopez 44, Jose 62-11m, Perez 90+2) Osasuna - Real Sociedad 3-1 (Tamudo 16 / Pandiani 37, Camuńas 42, Aranda 74)

Tabela: 1. Valencia 9 (-1), 2. Sevilla 7 (-1), 3. Athletic Bilbao 7, 4. Real Madrid 7 (-1), 5. Atletico Madrid 6 (-1)...