Stiže iz Swanseaja
29

Sigurdsson predstavljen u Evertonu, stigao za 49 miliona eura, što je klupski rekord

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Gylfi Sigurdsson je prije utakmice između Evertona i Hajduka u play offu Evropske lige predstavljen kao novo pojačanje tima s Goodison Parka, a stigao je za 49,4 miliona eura iz Swanseaja, što je rekordni ulazni transfer Karamela.

Ovaj 27-godišnji ofanzivni vezni igrač koji nastupa za reprezentaciju Islanda dugo je bio meta Evertona i pregovori su dugo trajali, a potpisao je ugovor na pet godina. Njega je želio i Leicester City.

"Ovo je ambiciozan klub i jasno je da idemo u zaista dobrom smjeru", kazao je Sigurdsson koji je prije sinoćnje pobjede Evertona nad Hajdukom (2:0) u prvoj utakmici play offa za Evropsku ligu predstavljen navijačima na Goodisonu.

On je čak osmo ljetno pojačanje ekipe koju predvodi Ronald Koeman. Everton je na pojačanja potrošio 147 miliona eura, ali je i zaradio 107 miliona eura, najviše prodajom Lukakua u Manchester United za 84,7 miliona eura.

Prije Sigurdssona, koji je najskuplji ulazni transfer u historiji Evertona, na Goodison su stigli golman Jordan Pickford (28,5 miliona eura), Michael Keane (28,5 miliona eura), Davy Klaassen (27 miliona eura), Henry Onyekuru (8 miliona eura), Sandro Ramirez (6 miliona eura), Cuco Martina (bez obeštećenja) i Wayne Rooney (bez obeštećenja).