Nogomet
8

Sigurdsson: Napravili smo uspjeh izvan svojih mogućnosti; Sigthórsson: Igrali smo protiv budućih prvaka

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentacija Islanda je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva poražena od Francuske rezultatom 5:2, čime je završila svoj nastup. Nogometaši Gylfi Sigurdsson i Kolbeinn Sigthórsson su pomalo razočarani, ali uglavnom ponosni na ono što su napravili do eliminacije.

"Razočarani smo prvim poluvremenom, ali je Francuska zaslužila da pobijedi. S druge strane, mi smo ponosni, jer je ovo bio fantastičan turnir za nas, nešto zaista posebno za mali tim. Vjerovatno smo napravili uspjeh koji je izvan naših mogućnosti, nešto što niko nije očekivao", izjavio je Sigurdsson.

On se nada da će Island nastaviti svoj napredak.

"Petnaest igrača iz ovog tima su još uvijek mladi, tako da se radujemo početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da je naša budućnost svijetla i da ćemo nastaviti napredovati", rekao je Sigurdsson.

Njegov saigrač Sigthórsson je istakao ponos Islanđana te dodao da vjeruje u trijumf Francuske na Euru.

"Razočarani smo što smo ispali, ali i ponosni na sve što smo napravili. Također, ponosni smo i na naše navijače. Bilo je sjajno, atmosfera je zaista posebna. Vjerujem da smo igrali protiv budućih evropskih prvaka. Naša odbrana nije igrala onako kako treba, to nam je teško prihvatiti. No, vratili smo se u drugom poluvremenu i pokazali da možemo postići pogotke. Sa dva u mreži Francuske smo zadovoljni", kazao je Sigthórsson.