Nogomet
41

Islanđani oduševljeni: Presretni smo, šokirali smo svijet

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Islanđani su sinoć ostvarili veliku pobjedu nad Engleskom (2:1) u osmini finala Eura i napravili najveće iznenađenje turnira u Francuskoj.

Selektorski duo Lars Lagerbäck i Heimir Hallgrimsson je u potpunosti nadmudrio sada već bivšeg selektora Engleske Roya Hodgsona.

"Ovo je timska pobjeda. Odigrali smo dobro u odbrani, imali smo dobru organizaciju, a i napadački dio je bio dobar. Naši momci su pokazali koliko mogu", rekao je Lagerbäck.

Njegov kolega Hallgrimson je dodao kako je sada mnogo lakše igrati.

"Da nam je neko rekao da ćemo se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva, rekli bismo mu da je lud, ali poslije ove pobjede nema više previsokih prepreka za nas. Sada igramo sa domaćinom u Parizu, što će biti velika utakmica", izjavio je Hallgrimsson i dodao:

"Naši momci su nevjerovatni. Pokazali su karakter u nekoliko utakmica zaredom i čini mi se da su iz utakmice u utakmicu sve bolji. Ono što me raduje je da još niste vidjeli naše najbolje izdanje".

Golman Islanda Hannes Thor Halldorsson je, čini se, umoran od stalnog proglašavanja utakmica "historijskim".

"Otkako smo se prije četiri godine okupili, ovo je vjerovatno 15. utakmica koja je nazvana najvećom utakmicom u historiji islandskog fudbala, tako da smo naviknuti na pritisak", izjavio je Halldorsson.

Kari Arnason je rekao kako je ekipa igrala za Lagerbäcka.

"Presretan sam, šokirali smo svijet. Lagerbäck nam je rekao da nikada nije izgubio od Engleske i da moramo nastaviti taj niz i uspjeli smo u tome", rekao je Arnason.