Uoči revanša
13

Sidibe: Ne bojimo se Juventusa, moramo dokazati da nismo gotovi

Klix.ba
Djibril Sidibe (Foto: EPA)
Djibril Sidibe (Foto: EPA)
Monaco u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka ima izuzetno težak zadatak jer igra kao gost Juventusu koji je u Kneževini u prvom susretu pobijedio 2:0. Ipak, igrači francuskog tima vjeruju u preokret, a među njima je i Djibril Sidibe.

"U polufinalu smo jer vjerujemo u sebe. Prvu utakmicu smo izgubili, ali ćemo dati apsolutno sve kako bismo na kraju bili pobjednici. Bili smo razočarani nakon prve utakmice, tako da sada moramo dokazati da nismo gotovi. Pokušat ćemo dokazati da vrijedimo, stalo nam je do ovog takmičenja pa moramo pokušati", izjavio je Sidibe.

Juventus je sačuvao svoju mrežu pet utakmica u nizu.

"Gianluigi Buffon je odličan golman, imao je dvije fantastične odbrane u prvoj utakmici. Veoma je fokusiran, mi moramo pronaći pravo rješenje kako bismo ga savladali. Trebamo odigrati savršenu utakmicu, a iako imamo mnogo mladih igrača, jak smo tim. Potreban nam je ispravan pristup", rekao je nogometaš Monaca.

Straha od Juventusa nema, ekipa vjeruje u uspjeh.

"Igrali smo protiv Dortmunda, tako da se ne bojimo Juventusa ni atmosfere na njegovom stadionu. Svi žele igrati pred punim tribinama pa tako i mi. Jasno je da nismo favoriti, ali znamo šta želimo. Dokazali smo da možemo postići mnogo golova", završio je Sidibe.

Utakmica između Juventusa i Monaca počinje u 20:45 sati.