Liga prvaka
43

Show Mbappea u Španiji: Doslovno cijepao mrežu i odveo PSG u četvrtfinale

N. M.
Mbappe pocijepao mrežu na golu (Foto: EPA-EFE)
Mbappe pocijepao mrežu na golu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Paris Saint Germaina plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u revanš susretu osmine finala savladali Real Sociedad.

Gostovali su večeras Parižani u španskom San Sebastianu i slavili sa 2:1, a tako su dalje prošli s ukupnih 4:1 jer je u Parizu prošlog mjeseca bilo 2:0 za prvaka Francuske.

Briljirao je večeras Kylian Mbappe i s dva gola donio svom timu pobjedu, a jednim pogotkom je doslovno pocijepao mrežu na golu domaćina.

Radi se o prvom pogotku iz 15. minute, kada je majstorskim driblingom natjerao čuvara da "zapleše", a potom je loptu silovito poslao u dalji ugao gola. Tom prilikom se mreža pocijepala pa su arbitri morali reagovati i riješiti taj problem kako bi se meč nastavio.

Drugi gol Mbappe je postigao u 56. minuti i tako riješio pitanje pobjednika. Tada je izašao sam pred golmana Sociedada i pogodio njegov bliži ugao za 2:0.

Do kraja utakmice je Sociedad uspio da postigne utješni gol, a strijelac je u 90. minuti bio Mikel Merino. Prethodno je poništen jedan gol Barrenetxee u 63. minuti.

Završilo je 2:1, a tako se PSG pridružio Bayernu u četvrtfinalu, pošto su i Bavarci večeras prošli dalje eliminisavši ekipu Lazija.

Žrijeb četvrtfinala zakazan je za 15. mart, a tada će odmah biti poznati i mogući parovi polufinala.

Rezultat i strijelci:

Real Sociedad - PSG 1:2 (Merino 90' / Mbappe 15', 56')