Ferguson impresioniran
2

Shinji Kagawa najbolji trkač u Unitedu od Davida Beckhama

Totalsport
Shinji Kagawa
Shinji Kagawa
Mnogi navijači, ali i nogometni analitičari, pitali su se kako će Manchester United nadoknaditi trkački izostanak Korejca Park Ji-Sunga, koji je ljetos napustio redove "crvenih vragova" i potpisao za QPR...

No, čini se da je United pronašao daleko bolju zamjenu za njega u Japancu Shinjiju Kagawi, bivšem igraču Borussije Dortmund. Kagawa je impresionirao menadžera Sir Alexa Fergusona, kao i njegove pomoćnike, savršeno obavljenim "beep testom".

Trkački "ispit" sastoji se od trčanja između dvije oznake koje su jedna od druge udaljene 20 metara. Vrijeme za preći spomenutih 20 metara na početku "beep testa" je dosta dugo, ali se s vremenom smanjuje. Brzina kojom sportista mora trčati pri gotovo maksimalnoj brzini testa je doista impresivna, te znači da je u vrhunskoj formi.

Kagawin rezultat je identičan onom Davida Beckhama iz 2003. godine, što je ujedno i najbolji rezultat otkako je "beep test" uveden u klub. Nakon ovakvog rezultata Ferguson je odlučio Kagawi napraviti program treninga fizičke pripreme (muskularne), s obzirom da je na terenu Japanac izgleda vrlo krhko u usporedbi s ostalim igračima engleske Premierlige.