Muči se s naglaskom trenera
6

Kagawa: Ne razumijem nijednu Fergusonovu riječ

Totalsport
Japanski nogometni reprezentativac Shinji Kagawa ovog je ljeta Borussiju Dortmund zamijenio Manchester Unitedom i sudeći prema prvim utakmicama na Old Traffordu se brzo uklopio.

Dok mu očito uklapanje u sistem igre Crvenih vragova i nije bio problem, konverzacija je nešto posve drugo, a posebno se to odnosi na razgovor s menadžerom Sir Alexom Fergusonom.

"Ne razumijem niti riječ koju kaže. Pokušavam učiti engleski, ali razumijevanje menadžera moglo bi trajati malo duže", rekao je Kagawa za Daily Mail, aludirajući na "teški" škotski naglasak slavnog menadžera.

Osvrnuo se malo Kagawa i na svoj prvijenac u dresu Uniteda protiv Fulhama (pobjeda Uniteda 3-2) kojeg je postigao nakon odbijanca iz neposredne blizine.

"Moj gol nije baš bio u istom rangu kao Van Persiejev, ali osjećaj je bio sjajan. Nisam mogao promašiti s dva metra. To nije baš bio gol kakav inače postižem, pa se nadam da ću sljedeći put Unitedovim navijačima pokazati što mogu napraviti iz veće daljine."

Na kraju je Kagawa usporedio Bundesligu i Premiership.

"Fizička strana igre je prva razlika. Moram se prilagoditi tome. Druga stvar je kvaliteta u ligi. U Njemačkoj su nekoliko vodećih ekipa toliko bolje od ostalih, ali ovdje je svaki protivnik težak."