Nogomet
100

SFK 2000 protiv Rossiyanke u Ligi prvaka: Želimo ispisati historiju bh. nogometa

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
SFK 2000 u srijedu u šesnaestini finala Lige prvaka igra protiv ruske Rossiyanke na stadionu Asim Ferhatović Hase, a utakmica počinje u 16:00 sati. Naše djevojke su spremne za duel s favoriziranim protivnicama te žele nastaviti pisati historiju nogometa u BiH.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem je na konferenciji za medije rekla da je ekipa spremna te da će djevojke dati sve od sebe.

"SFK igra Ligu prvaka u Sarajevu, to je najvažnije. Dosad smo napravile veliku stvar jer smo od 534 ženska kluba u Evropi uspjele ući među 32. U srijedu se sastajemo sa Rossiyankom, bit će to veoma teška utakmica za naš tim. Ipak, mi smo već napravile dobar rezultat pa će djevojke bez pritiska i opterećenja odigrati i dati sve od sebe. One su zaslužile da to bude njihov dan, dat ćemo sve od sebe da budemo bolji tim", izjavila je Hurem.

Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Naš tim respektuje Ruskinje, ali ima samopouzdanja nakon dobrih priprema.

"Rossiyanka u svom timu ima 16 reprezentativki od kojih 11 igra za reprezentaciju Rusije. Sve su odigrale protiv Hrvatske, pa smo ih dobro izanalizirale. FK Sarajevo, odnosno skaut Ermin Avdić, mnogo nam je pomogao da se pripremimo i osmislimo našu taktiku. Ruski tim redovno prolazi u četvrtfinale Lige prvaka, to dovoljno govori o njima. Ipak, mi imamo svoju igru, djevojke su spremne da daju sve od sebe", rekla je trenerica SFK 2000.

Alisa Spahić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Alisa Spahić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Potom se novinarima obratila nogometašica Alisa Spahić, koja je istakla želju za nastavkom niza dobrih rezultata.

"Velika je stvar za nas što nas podržavaju javnost i mediji. Slijedi nam karantin, a sutra utakmica koja piše historiju bh. nogometa, ne samo ženskog. Mi smo spremne, pritiska nema, igramo s kvalitetnijom ekipom, ali ćemo se boriti i dati maksimum. Vjerovatno ni rezultat neće izostati", kazala je Spahić.

Jasna Đoković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jasna Đoković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nogometašica Jasna Đoković nestrpljivo dočekuje utakmicu.

"Osjećaj je fenomenalan, Liga prvaka je posebno takmičenje, lijepo je biti dio ženske nogometne elite. Igrala sam za reprezentaciju Crne Gore protiv Rusije, izgubile smo 0:3, ali se tim promijenio. Radile smo dosta na analizi, spremne smo i jedva čekamo da utakmica počne", istakla je Đoković.

Utakmica između SFK 2000 i Rossiyanke se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 16:00 sati.