Jose Mourinho
0

"Sezona bez trofeja bit će neuspješna"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Osvajanjem posljednjeg izdanja nogometne Lige prvaka Jose Mourinho još je jednom potvrdio klasu, a potom se i prodao u madridski Real.

Tri naslova koje je Mourinho osvojio u prošloj sezoni vodeći Inter (Liga prvaka, Serie A, Talijanski kup) uskomešala su duhove u klubovima nezadovoljnima radom dotadašnjih trenera. Jedan od takvih bio je i Real koji je portugalskog stratega ovoga ljeta doveo na Santiago Bernabeu s namjerom da prekine dominaciju Barcelone u Primeri, ali i tim odvede do kraja u elitnom klupskom evropskom takmičenju.

Čini se da je Mourinho spreman za ispite budući da tvrdi:

"Ne osvojimo li naslov u španskom prvenstvu ili Ligi prvaka sezonu ćemo moći proglasiti neuspješnom", rekao je.

"Kraljevski klub" na naslov u Primeri čekao od sezone 2007/08, uprkos silnim milionima plaćenima za dovođenje istinskih zvijezdi svjetskoga nogometa. Mourinho zna zašto je tome tako:

"Barcelona dominira dinamikom igre i nogometnom filozofijom koju su razvijali proteklih godina. Imaju ekipu koja je već duže vrijeme na okupu i trenera koji ulazi u svoju treću sezonu s njima. Kod nas je najstariji igrač golman Iker Casillas (29), a trener je tek stigao."

"Ista je stvar u Ligi prvaka. Manchester United svoj tim i trenera već godinama nije mijenjao. Chelsea i Inter također su se samo nadograđivali na postojeće jake temelje. Real? Klub ima dugogodišnju historiju pobjeđivanja i nastat će problemi ne budemo li to nastavili. Stoga ćemo dati sve od sebe", najavio je Mourinho sezonu.