Liga prvaka, grupa G
0

VIDEO / Sevilla u drugom dijelu razbila Rangerse

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
S uvjerljivih 4-1 na kraju su pobijedili nogometaši Seville Glasgow Rangerse na njihovu Ibroxu u dvoboju drugog kola G grupe Lige prvaka.

Seriju su Andalužani započeli u 50. minuti, kada ih je u vodstvo doveo Abdoulay Konko, branič koji je zabio glavom nakon ubacivanja Jesusa Navasa iz prekida.

Važno je, međutim, naglasiti da je isti taj Konko u 36. minuti, pri 0-0 rezultatu, skrivio, činilo se, evidentan jedanaesterac nad napadačem domaćih Stevenom Naismithom, nakon što je prethodno promašio loptu. Švedski sudac Jonas Eriksson bio je blizu i pokazao na nastavak igre, uprkos burnim rekacijama domaćih nogometaša i njihove klupe.

Prvi gol kao da je demoralizirao Škote, te je odličan napadački par Španaca - Luis Fabiano i Frederic Kanoute - u 64. minuti lijepo kombinirao i stvorio priliku koju Adriano nije promašio. Na asistenciju Kanoutea Luis Fabiano zatim je povisio na 3-0, da bi Brazilac Malijcu vratio asistenciju samo dvije minute kasnije u kontranapadu za 4-0.

Španac u redovima domaćih, Nacho Novo, smanjio je lijepim udarcem s 25 metara na konačnih 4-1.

Ibrox je tako ponovno bio sretan za Sevillu. Na istom su stadionu 2007. godine Andalužani pod vodstvom Juandea Ramosa odbranili naslov pobjednika Kupa UEFA-e pobijedivši u finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca španski Espanyol.

Nogometaši rumunske Uniree na svom su stadionu u Urziceniju remizirali (1-1) sa Stuttgartom. Nijemcima je to druga utakmica s identičnim rezultatom u Ligi prvaka.

Poveli su gosti golom Serdara Tascija već u petoj minuti, nakon greške domaće odbrane. Momčad Dana Petrescua u 48. je minuti izjednačujućim pogotkom oduševio Varga, koji je Unirei donio historijski, prvi bod u Ligi prvaka.

Liga prvaka, grupa G, 2. kolo:

Unirea – Stuttgart 1-1 (Varga 48 / Tasci 5) Glasgow Rangers – Sevilla 1-4 (Nacho Novo 88 / Konko 50, Adriano 64, Luis Fabiano 72, Kanoute 74)

Redoslijed: 1. Sevilla 6, 2. Stuttgart 2, 3. Unirea 1, 4. Glasgow Rangers 1