La Liga
126

Sevilla u drami srušila Real, Ramos zabio autogol, promašio jedan penal i pogodio iz drugog

Piše: O. T.
(Foto: EPA-EFE)
U zaostaloj utakmici 34. kola La Lige Sevilla je na domaćem terenu savladala Real Madrid rezultatom 3:2, a utakmicu je obilježio Sergio Ramos koji je zabio autogol, promašio penal i pogodio iz penala.

Tokom svoje karijere u La Ligi Sergio Ramos je upisao ukupno dva autogola, a oba je upisao u mečevima protiv Seville. Ispostavilo se da je njegov drugi autogol, koji je postigao večeras, presudio u meču Seville i Reala.

Galacticosi su u meč sa znatno izmijenjenim sastavom pa tako nije bilo Ronalda, Modrića, Kroosa, Varanea, Carvajala, Balea, Navasa, Marcela... Njhova mjesta, među ostalim, zauzeli su Hernandez, Vallejo, Ceballos i Casilla.

Sevilla, koja se bori za mjesta koja vode u Evropsku ligu naredne sezone, iskoristila je "šarenilo" u postavi Reala te je već do poluvremena vodila rezultatom 2:0, a strijelci su bili Ben Yedder i Layun.

Real je u 58. minuti propustio šansu da uhvati rezultatski priključak kada je Ramos promašio penal. Pitanje pobjednika odlučeno je u 84. minuti kada Ramos postiže autogol, a samo tri minute kasnije Mayoral pogađa za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Ramos golom iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade.

Tabela: