La Liga
310

Sevilla na najgori način potcijenila Barcelonu i na kraju surovo kažnjena

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Seville imali su prednost protiv Barcelone od 2:0 i bar pet stopostotnih prilika za treći pogodak, a kada su sve to promašili, u finišu meča surovo su kažnjeni i na kraju su ostali bez tri boda.

Barcelona je meč počela bez Lionela Messija koji je ostao na klupi, a nedostatak Argentinca itekako se osjetio u igru trenutno prvoplasirane ekipe u španskoj La Ligi.

Prvu priliku na meču imao je Suarez u devetoj minuti kada je šutirao pored gola, a uzvratio je Muriel na drugoj strani u 17. minuti kada je također šutirao van okvira gola. Novu priliku Sevilla je imala u 21. minuti, međutim Correa nije bio precizan.

Dobru igru iz prvog poluvremena domaća ekipa krunisala je u 36. minuti. Franco Vazquez bio je na prvom mjestu i loptu iz bez većih problema šalje iza leža Ter Stegena za vodstvo Seville od 1:0.

Početkom drugog poluvremena, Muriel je postigao pogodak za 2:0 te je tako bacio Barcelonu na koljena, a u narednih 30 minuta domaći tim u potpunosti je kontrolisao igru, stvarao prilike, ali nikako nije uspio postići treći pogodak.

Gotovo svaki napad Sevilla je imala priliku za pogodak, a kada to nisu iskoristili, u finišu meča su surovo kažnjeni.

Neprepoznatljiva Barcelona u tren oka se probudila i preko Suareza i Messija u 88. i 89. minuti postižu dva pogotka i dolaze do jednog boda.

Tabela: