Uoči utakmice Kupa
0

Sevilla brani Realovim čelnicima pristup sudijama

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na zanimljiv potez odlučili su se u Sevilli za prvu polufinalnu utakmicu Kupa kralja protiv madridskoga Reala, koja će se odigrati u srijedu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Naime, domaćin sprema posebne mjere zaštite prema kojima će zaduženje osiguranja biti zabraniti čelništvu suparničke ekipe kontakt sa sudijama utakmice tokom poluvremena. Branitelji naslova prvaka na taj su se potez odlučili zbog kontroverznog međusobnog revanš susreta u istoj fazi takmičenja 2004. godine.

Tada je Jorge Valdano (aktuelni direktor Reala) viđen u razgovoru sa sudijama nakon što su ovi isključili Zinedinea Zidanea. Sevilla je u toj utakmici povela 2-1 u produžetku nakon čega joj je ubrzo isključen Javi Navarro, što je i dovelo do optužbi o mogućem uplivu na tok utakmice.

"Ove ćemo godine postupiti na način da ćemo osigurati svlačionicu sudija", kazao je predsjednik Seville Jose Maria del Nido uz objašnjenje da "vjeruje, kao i uvijek, da će sudije biti objektivne i svirati ono što vide, a ne ono što im je rečeno da vide".