Iker Casillas
0

"Finale Kupa kralja je ključna utakmica za Real"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Golman nogometaša Real Madrida Iker Casillas istakao je koliku važnost za njegov klub ima finalna utakmica Kupa kralja protiv Barcelone, u srijedu u Valenciji na stadionu Mestalla.

Nakon što su u subotu najveći rivali u Španiji odigrali 1-1 u "el clasicu" u Primeri, čime je Barcelona zadržala osam bodova prednosti pred Realom na vrhu tabele, te praktično osigurala naslov prvaka, u Realu će učiniti sve kako bi trijumfovali u srijedu, te time u vitrine pospremili svoj prvi trofej u Kupu kralja nakon 1993. godine.

"To je vrlo važno takmičenje za Real Madrid i ne možemo sebi dozvoliti da ga ne osvojimo 17 godina. Stoga nam je ova utakmica još bitnija nego što bi bila da nisu takve okolnosti. Ovo je za nas ključna utakmica. Ja sam u klubu 11 godina, ali nisam nijednom osvojio Kup kralja", priča Casillas.

"Držimo kako je stiglo vrijeme za osvajanje mnogih trofeja. Znamo da to neće biti lako. Očekuje nas novi susret dva najveća španska kluba. Sve je moguće, ali mi vjerujemo u naše šanse. Držimo da su dobre i nadamo se osvajanju Kupa", nastavio je veliki golman.

Istakao je kako na Mestalli očekuje korektnu utakmicu…

"S naše strane, učinit ćemo sve da bude tako. Nadam se da će se pričati samo o nogometu. Igrači i navijači Real Madrida sigurno neće uzrokovati nikakve probleme. Želimo pokazati da smo gospoda i da poštujemo svog suparnika. Utakmicu će gledati milioni ljudi, stoga se i nogometaši i navijači moraju ponašati uzorno, uprkos rivalstvu između klubova. Mnogi će doći na utakmicu s djecom, te žele vidjeti samo lijepu nogometnu predstavu svojih idola. To ćemo im i pružiti."

Na kraju, naglasio je važnost mentaliteta koji je nogometašima Real Madrida usadio trener Jose Mourinho.

"Naš trener je pobjednik i od prvog dana u Kupu kralja je ukazivao na važnost tog takmičenja. Vjerovao je da je svaka utakmica važna i tražio od nas, od meča do meča, da se fokusiramo samo na utakmicu koja bi bila na redu. Tako je i bilo, bili smo dominantni protiv svih suparnika u Kupu kralja, od Murcije, preko Levantea i Atletico Madrida, do Seville. Ispunili smo Mourinhovu veliku žudnju da se dokopamo finala", zaključio je Casillas.