Nogomet
3

Ševčenko: Uz malo sreće, možemo i do finala

Totalsport
Andrij Ševčenko i Grygoriy Surkis (Foto: AFP)
Andrij Ševčenko i Grygoriy Surkis (Foto: AFP)
Iskusni 35-godišnji napadač nogometne reprezentacije Ukrajine, Andrij Ševčenko, vjeruje da jedan od domaćina Eura može iskoristiti prednost nastupa pred svojom publikom, te uz malo sreće doći i do same završnice.

Ševčenko je nakon saznanja da će njegova domovina biti domaćin Eura najavio kontinentalnu smotru 2012. godine kao konačni cilj i veliki motiv na kraju profesionalne karijere. Bivši nogometaš Milana i Chelseaja koji zadnje sezone provodi u matičnom Dinamu iz Kijeva, već 17 godina uspješno nastupa za nacionalnu ekipu, a u 107 utakmica ubilježio je 46 pogodaka. Prvi je postigao daleke 1996. godine u prijateljskom dvoboju s Turskom, a upravo će s tom reprezentacijom Ukrajina odraditi zadnju provjeru prije početka natjecanja na Evropskom prvenstvu.

"Ako pokažemo sve svoje kvalitete, i, naravno, ako nas bude pratila sreća, mislim da možemo doći do finala. Svjestan sam da će biti iznimno teško, ali ovakva šansa ukazuje se vam se jednom u životu", izjavio je Ševčenko.

"Zadnjih 5 godina razmišljam samo o ovom Euru koji će biti održan u mojoj domovini. To takmičenje me nagnalo da produljim karijeru, ovo će biti ostvarenje mojih snova. U godinama sam kada mi treba više vremena za rekuperaciju i odmor nakon jakih utakmica, i zato ću igrati samo ako budem potpuno spreman. Neću na teren nespreman kako ne bih razočarao navijače. Želim samo najbolje za našu reprezentaciju", poručio je legendarni napadač Ukrajinaca.