Nogomet
1

Ševčenko: Sada imamo dobre šanse za četvrtinale

Totalsport
Andrij Ševčenko (Foto: AFP)
Andrij Ševčenko (Foto: AFP)
"Ševa, Ševa", orilo se iz grla navijača ukrajinske reprezentacije na stadionu u Kijevu u čast sjajnog 35-godišnjeg Andrija Ševčenka, junaka pobjede domaćina nad Švedskom 2-1 u 1. kolu D grupe Evropskog prvenstva.

Zlatan Ibrahimović doveo je Šveđane u vodstvo u 52. minuti. No, umjesto aktuelnog Milanovog napadača, epitet igrača utakmice pripao je bivšem igraču Rossonera Andriju Ševčenku, koji je dvama golovima glavom, u 55. i 62. minuti, okrenuo utakmicu i donio pobjedu jednom od dva domaćina Eura.

"Svaka utakmica na ovom Euru za nas je poput finala. Pokazali smo naš karakter i sada imamo dobre izglede za plasman u četvrtfinale", izjavio je Ševčenko, kojeg je pohvalio i selektor švedske reprezentacije Erik Hamren.

"Prvo poluvrijeme nije bilo baš osobito dobro. Obje ekipe su bile vrlo nervozne i napravile su puno tehničkih pogrešaka. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, agresivniji. Uspjeli smo ih pritisnuti i to je dovelo do akcije iz koje smo postigli vodeći gol. No, i naš suparnik je igrao dobro. Ševčenko je obavio stvarno veliki posao u našem kaznenom prostoru, bio je moćan", izjavio je Hamren.