Mijenja klub
39

Sesar: Širokom želim sreću, imam kontakte s nekoliko klubova među kojima je i Željezničar

Piše: D. B.
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kao što je ranije objavio portal Klix.ba, Ivan Sesar naredne sezone neće igrati za Široki Brijeg te će nakon raskida ugovora potražiti novi klub, a trenutno ima nekoliko opcije.

Sesar je sporazumno raskinuo ugovor danas nakon dogovora sa stručnim štabom i upravom Širokobriježana.

"Razgovarao sam s trenerom Goranom Sablićem i upravom te je ugovor sporazumno raskinut na moju inicijativu. Objasnio sam im svoje stanje, ne osjećam se dobro, tako da smatram da je za mene i za klub najbolje da promijenim sredinu. Moram reći da mi je uprava izašla u susret te se zahvaljujem na svemu tokom ove dvije sezone. Trener Sablić je kvalitetan stručnjak i ima dobru ekipu, a ja im od srca želim mnogo sreće. Oni su najzaslužniji što smo osvojili Kup BiH", izjavio je Sesar za portal Klix.ba.

Naredni period će iskoristiti za odmor, a potom će odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Interesovanja za njegove usluge ne nedostaje.

"Kontakti postoje s klubovima iz nekoliko zemalja, uključujući Hrvatsku i BiH. Istina je da sam u kontaktu sa Željezničarom već neko vrijeme i to je sve što mogu reći. Ništa još nije odlučeno, pa ne bih mnogo govorio o tome. Slijedi odmor", završio je Sesar.