Nogomet
0

Serie A: Udinese skočio na peto mjesto

Totalsport
Roberto Pereyra
Roberto Pereyra
U dvjema dosad odigranim utakmicama 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je slavio na gostovanju kod Cagliarija 1-0, dok je Atalanta kod kuće remizirala sa Bolognom 1-1.

Udineseu je ostvarena pobjeda bila četvrta uzastopna i peta gostujuća ove sezone, a gol odluke postigao je Roberto Pereyra u 56. minuti. Sa osvojena tri boda Udinese je skočio sa sedmog na peto mjesto, na poziciju koja vodi u Evropskoj ligi sljedeće sezone, iako s utakmicom više od konkurenata.

Utakmica je odigrana u Trstu, zbog brojnih problema s Cagliarijevim domaćim stadionom za sezonu (Is Arenas), pa je tako lokacija odigravanja bila puno bliža navijačima Udinesea. Konac susreta Cagliari je odigrao s igračem manje nakon isključenja Mauricija Pinille.

U drugom susretu oba su gola postignuta u razmaku od devet minuta drugog poluvremena. Atalanta je povela preko Luigija Giorgija, dok je Bologni bod donio Alberto Gilardino.

Posljednju utakmicu dana igraju Pescara i Napoli.

Serie A, 34. kolo:

Atalanta - Bologna 1-1 (Giorgi 67 / Gilardino 76) Cagliari - Udinese 0-1 (Pereyra 56)

Redoslijed: 1. Juventus 77 (-1), 2. Napoli 66 (-1), 3. Milan 59 (-1), 4. Fiorentina 58 (-1), 5. Udinese 54, 6. Inter 53 (-1)...