Nogomet
4

Serie A: Roma pogotkom Osvalda u sudačkoj nadoknadi slavila u Firenzi

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
U derbiju 35. kola prve talijanske nogometne lige Roma je kao gost sasvim "nezasluženo" slavila protiv Fiorentine na Artemio Franchi stadionu, pogotkom Osvalda u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Roma je u 90 minuta utakmice u Firenzi preživjela 20 udaraca prema svojim vratima, nekoliko stativa i prečki, te izglednih situacija, a onda iz prekida u prvoj minuti sudačke nadoknade doslovno ukrala bodove! Miralem Pjanić ubacio je iz kornera s lijeve strane loptu na peterac domaćina, gdje je Osvaldo nadvisio svog čuvara, i pogodio nebranjeni dio mreže za veliko slavlje igrača, ali gostujućih navijača prema kojima je odmah pojurio.

Roma se pobjedom približila Fiorentini na svega tri boda, tri kola prije kraja, te se istovremeno, s utakmicom više, udaljila od Udinesea, koji lovi posljednju poziciju koja vodi u Europu, a koju drži upravo rimski klub.

Fiorentina je pak porazom zasigurno jako pogođena, s obzirom da je ostala bod iza trećeplasiranog Milana, koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. Milan svoju utakmicu 35. kola tek treba odigrati u nedjelju i to kod kuće protiv Torina.

Spomenimo i da su u drugoj subotnjoj utakmici 35. kola Chievo i Cagliari podijelili bodove odigravši bez pogodaka.

Serie A, 35. kolo:

Fiorentina – Roma 0-1 (Osvaldo 90+1) Chievo – Cagliari 0-0

Redoslijed: 1. Juventus (34 utakmice) 80, 2. Napoli 69, 3. Milan 62, 4. Fiorentina 61 (+1), 5. Roma 58 (+1)...