Nogomet
8

Serie A: Minimalna pobjeda Juventusa protiv Palerma, Pjanić igrao 68 minuta

Piše: D. B.
U utakmici 6. kola talijanske Serije A Palermo je ugostio aktuelnog šampiona, ekipu Juventusa. Klub iz Torina je pobijedio rezultatom 1:0.

Gosti su imali prvu priliku na večerašnjoj utakmici i to preko napadača Higuaina čiji je udarac izblokirala odbrana Palerma. Lopta je otišla u korner, nakon kojeg nije bilo problema za golmana domaćih. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je zaigrao od početka susreta za Juventus, a golmanu Palerma Alexu Sandru zaprijetio je u nadoknadi prvog poluvremena. Ipak domaći čuvar mreže je odbranio, tako da je prvi dio susreta završen rezultatom 0:0.

Ipak, na otvaranju drugog poluvremena Juve dolazi do prednosti zahvaljujući pogotku Alvesa. Šutirao je s distance, lopta je pogodila igrača Palerma Goldanigu, prevarila golmana Posavca i završila u mreži. BIo je to autogol za vodstvo Stare dame.

Bio je Juve blizu drugog pogotka u 66. minuti, Mandžukić je došao do odbijene lopte i šutirao, ali je Posavec odbranio. Trener Juventusa Max Allegri iz igre je u 68. minuti izveo Pjanića te je priliku dao Asamoahu.

Igrala se 72. minuta kada je Mandžukić poslao loptu u mrežu Palerma, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Juventus je do kraja utakmice kontrolisao igru i priveo susret kraju te minimalnom pobjedom osvojio tri boda.

Potencijalni bh. reprezentativac Mato Jajalo je igrao do 68. minute za Palermo.

Juve je prvi sa 15 bodova, a Palermo 16. sa pet bodova.