Nogomet
66

Juventus bez problema dobio Atalantu, Pjanić upisao dvije asistencije

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 15. kolu Serije A Juventus je na domaćem terenu rezultatom 3:1 pobijedio Atalantu.

Juventus je prošle sedmice razočarao u gostujućem porazu od Genoe (3:1), ali se brzo vratio na pobjednički kolosijek, dok je Atalanta prekinula sjajan niz od 10 utakmica bez poraza u ligi pri čemu je devet puta slavila.

Vodstvo Staroj dami donio je lijevi bek Alex Sandro koji je nakon odličnog solo prodora snažnim i preciznim udarcem sa oko 16 metara zatresao mrežu gostiju. Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Miralem Pjanić je centrirao iz slobodnog udarca, a Rugani pogodio glavom.

Sa golovima Sandra i Ruganija Juventus je stigao do cifre od osam ligaških golova postinugtih od strane igrača iz odbrane što je najbolji učinak nekog tima u Seriji A.

Atalanta se nije uspjela vratiti nakon tog šoka, a moglo je biti još gore u 28. minuti kada Pjanić pokazuje svoje vrline i udarcem iz slobodnjaka na muke stavlja Stortiella koji krajnjim naporom brani udarac.

Juventus je u nastavku meča kontrolirao igru, a pobjedu je potvrdio Mario Mandžukić koji je u 64. minuti pogodio glavom nakon centaršuta Pjanića. Konačnih 3:1 postavio je Frueler u 82. minuti.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je igrao do 78. minute kada ga je zamijenio Evra. Tom prilikom Pjanić je pozdravljen ovacijama domaćih navijača. Ovo je bio 17. nastup Pjanića u ovoj sezoni u kojoj je zabilježio učinak od pet golova i šest asistencija.

Drugi bh. reprezentativac na ovom meču Ervin Zukanović ostao je na klupi za rezervne igrače Atalante.

Tabela: